NEVŞEHİR / MERKEZ - Çat İlkokulu

KİTAPLARA GÖZ DEĞSİN

İlimiz genelinde eğitim alan öğrencilere düzenli okuma alışkanlığı kazandırma, farkındalık düzeylerini ve akademik başarı seviyesini arttırmak amacı ile Valiliğimiz himayelerinde Müdürlüğümüzce yürütülen Maarif50 Projesinin alt Projesi olan Kitaplara Göz Değsin Projesi kapsamında okuma saati planlaması yapılmıştır. Çat İlk okulu olarak  her sınıfımızda, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri ilk dersin 15 dakikasının “Okuma Vakti” olarak belirlenmiştir.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ARALIK AYI ÇALIŞMASI

Tüm sınıflarımız kendi seviyelerinde belirledikleri şiirleri okudular.Şiirlerden anlamını bilmedikleri kelimeleri öğrendiler.Daha sonra beğendikleri kelimeleri seçerek afiş veya cümle oluşturdular.Her sınıf için sınıfın en iyi cümlesi/afişi seçildi. Seçilen en iyi cümleler/afişler il milli eğitim müdürlüklerine gönderildi.

OKULUMUZ ETWİNNİNG PROJESİ ÇALIŞMALARI

Okulumuz etwinnig kulübü ve 3/A sınıf öğretmeni Serpil TÜMER Makedonya ve Türk öğretmen kurucularının başlattığı 'nature toy factoriy' etwinning projesine dahil olmuştur.

Okulumuz öğrencileri ile kasım ayından itibaren proje etkinliklerine başlanmıştır.

Nature- Toy Factory projesinin amacı oyuncak ve sanat eserleri yapımına destek olarak öğrencilerin doğadaki malzemeleri keşfetmeleri için okulların katılımını sağlamak.

Proje Makeddonya,Türkiye Litvanya Yunanistan ve İtalya' dan öğrenciler ve öğretmenler yer almaktadır.

EKRANDAN KİTABA GEÇ PROJEMİZ

Küçük yaşlardan itibaren ekrana maruz kalan çocuklarda dil ve konuşma güçlüğü, dikkat eksikliği ve çeşitli davranışsal sorunlar ortaya çıkmaktadır. Başlangıçta sınırı koyamayan aileler ileriki dönemlerde daha çok problemle karşı karşıya kalabilmektedir. Bu noktada öğrenciler ve ailelerin yaşadığı bu soruna alternatif çözümler bulmak amacı ile kurumumuz görev bölgesinde yapılan tarama ve analiz çalışmaları sonucunda il geneli ilkokul, ortaokul, lise öğrenci ve velilerine yönelik bu projenin yürütülmesi planlanmıştır. Proje ile ailelerin ve çocuklarının daha kaliteli, ekrandan uzak bir yaşam düzeni kurabilmesine temel oluşturmak hedeflenmekte olup; ‘EKRANDAN KİTABA GEÇ’ Projesini Çat ilkokulu olarak tüm sınıflarımızda uygulamaya başladık

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ OKULUMUZDA UYGULANMAKTADIR